Cégünk rövidtávú tervei közé tartozik a Gran’ Guard – Idős megfigyelő, és otthoni ápolást elősegítő rendszer kifejlesztése.

A projekt célja, olyan okosóra, wifi router és mobilapplikáció kifejlesztése, ami megvalósítja az idősek, otthoni ápolásra szorultak folyamatos megfigyelését, illetve szükség esetén a felhatalmazott személyek riasztását.

Mint ismeretes, az időskori ápolás, illetve az otthonápolás egy akut problémája a nyugati elöregedő társadalomnak. Sok az olyan idős, aki képes ellátni magát, azaz nem szorul intézeti ellátásra, de ennek ellenére célszerű folyamatos megfigyelés alatt tartani, különösen abban az esetben, ha a egyedül él. Elég egy rossz lépés a fürdőszobában, az idős személy elesik, és nem tud felállni, így képtelen lesz, hogy segítséget hívjon, amennyiben nincs keze ügyében egy telefon. Létezik a piacon idős segélyhívó rendszer, de amik elterjedtek, azok szinte mind lakásriasztó rendszerre kapcsolódnak, vagy abból lettek kialakítva. A kifejlesztésre kerülő rendszer alapjául a P00900479 számú szabadalom szolgál. Az okosóra jellegű célhardware wifi router segítségével felcsatlakozik egy szerverre, ahova adatokat küld az órát viselő napi aktivitásáról, pulzusáról. Amennyiben a pulzus az előre beállított értékhez képes eltér riasztást küld a felhatalmazott személyeknek. Ugyanez történik, ha a g-szenzorok elesést mérnek, ilyenkor az intézkedés lezárásáig folyamatosan méri a pulzust, amiből következtetni lehet az ápolt állapotára. A riasztást fogadó felhatalmazott személy okostelefonnal a automatikusan audio kapcsolatot létesít, hogy a riasztott egyén fel tudja venni a kapcsolatot szóban az ápolttal, esetlegesen meg tudja nyugtatni, illetve intézkedéseket tud kezdeményezni.

A cél, hogy a piacon kapható, kedvező árú hardware eszközök felhasználásával, leginkább megfelelő szoftverek kifejlesztésével valósuljon meg a rendszer.